O stanu

Home » Smještaj » O stanu

ulaz u stanStan u ulici Ljudevita Gaja na kućnom broju 28 (prizemlje, lijevi hodnik), ustupljen je u najam KLUB-u HEO od Grada Zagreba 18. listopada 1991. To je bio jedan od prvih, najznačajnijih i najkrucijalnijih poteza prvog vodstva Udruge, te prva takva inicijativa za zbrinjavanje roditelja koji su pristizali s šireg područja bivše republike (Srbija, Kosovo, Crna Gora, Bosna i Hercegovina . . .) pristizali u Zagreb zajedno sa svojim oboljelim mališanima kako bi započeli teško i dugotrajno liječenje. Za djecu je bilo izrazito bitno da roditelji mogu biti uz njih što više vremena, pa se inicijativa javila sama po sebi kao nasušna potreba roditelja i djece u teškoj i dramatičnoj životnoj situaciji.
Stan je površine 132 četvorna metra i sastoji se od dva hodnika, kuhinje, male sobe (koja je namijenjena za preuređenje u ured kako bi Udruga imala poslovni prostor za obavljanje redovitih djelatnosti), dnevnog boravka, tri velike sobe (primarne za smještaj roditelja), kupatila, smočnice i odvojenog toaleta.

Stan je trenutno u lošem stanju i potrebna mu je hitna renovacija, zamjena plinskih instalacija (cijevi i radijatori), žbukanje i ličenje, zamjena dotrajalih kućanskih aparata te zamjena potrošenog i oštećenog namještaja, te zamjena oštećene i dotrajale drvne stolarije (prozori i vrata), te svi ostali nužni popravci te investicije.

Za više od dva desetljeća stan je bio sigurni dom mnogim nesretnim obiteljima te oboljeloj djeci, a jedan od prvih i osnovnih ciljeva novog vodstva Udruge je prikupljanje sredstava za kompletnu obnovu stana kako bi i dalje pružali smještaj svim nesretnim roditeljima i djeci koji su u potrebi.

Sredstva se prikupljaju i otvorenim direktnim donacijama fizičkih (građana) i pravnih osoba na žiro račun kod Hrvatske poštanske banke – IBAN HR07 23900011100943149 

 

[su_siblings]