Home » Poslovanje Kluba » Udruge zajedno u Ministarstvu rada

Udruge zajedno u Ministarstvu rada

Zajedno svi za jedan cilj. Bolje sutra za djecu liječenu od malignih bolesti!

sastanak u ministarstvu rada 4

U prostorijama Ministarstva rada i mirovinskog sustava danas (15. 3. 2016.) su se susreli predstavnici udruga roditelja djece oboljele (i liječene) od malignih bolesti (Sanus – Split, Hrabro dijete – Nova Gradiška, KLUB HEO, Ljubav na djelu i Krijesnica iz Zagreba) kako bi predstavili svoj dosadašnji rad i napore te upoznali nadležne o problemima djece i mladih oboljelih, liječenih i izliječenih od malignih bolesti prilikom stupanja na tržište rada. Predstavnike Ministarstva izvijestilo se o konkretnim situacijskih problemima s kojima su svakodnevno suočeni roditelji u komunikaciji sa svim nadležnim i relevatnim institucijama, ali i o poteškoćama prilikom ostvarivanja prava na invalidnine, te uopće o mogućnostima zapošljavanja mladih liječenih od malignih bolesti.

sastanak u ministarstvu rada 1

Dodatno se raspravljalo o krucijalnim problemima roditelja s kojima se susreću prilikom ostvarivanja prava na bolovanje (kako bi mogli biti uz svoju oboljelu djecu tijekom njihova liječenja).

sastanak u ministarstvu rada 2

Od strane predstavnika Udruga predloženo je i uspostavljanje direktnih komunikacijskih kanala unutar pojedinih ministarstava pa tako i Ministarstva rada za što ažurnije rješavanje svih tekućih problema u kontekstu ostvarivanja prava pri zapošljavanju, kao i prava roditelja na bolovanje, naknade, invalidnine i ostalih poteškoća s kojima se u svom radu susreću udruge ovog tipa.

sastanak u ministarstvu rada 3

Srdačno su nas primili glavna tajnica kabineta Ministrice Melita Čičak, glavni savjetnik g. Ivo Bulaja, pomoćnik Ministrice Marinko Papuga, načelnica Sektora za politiku zapošljavanja Marija Knežević Kajari i dr. Đurđica Blažinkov Živković koji su svi skupa saslušali predstavnike udruga u iznošenju tekućih problema kao i o dosadašnjim postignutim ciljevima. Iako Ministrica Nada Šikić uz isprike nije mogla prisustvovati sastanku, njeni pomoćnici i članovi kabineta su obećali kako će prenijeti Ministrice sadržaj naših razgovora te učiniti sve kako bi se predstavljeni problemi što ažurnije i efektivnije rješili. Za udrugu Sanus iz Splita govorila je Božena Anić, napominjući bitnost podrške institucija roditeljima i djeci zahvaćenima ovim teškim sudbinama, a ponajprije zajedničkim dogovorom i suradnjom s ciljem što uspješnijeg rješavanja svih problema na koristi mladih boraca i heroja, životnih pobjednika!

 

 

Post Tag With : ,

Leave a Comment